Steve Jobs manga

Friss, mai bejelentés, hogy Yamazaki Mari fiatal mangaka (eddig egy rövid sorozata jelent meg) Steve Jobs életéről fogja a következő művét készíteni.

A fentiek így, hogy nincs több infó azon kívül, hogy melyik újságban fog megjelenni a sorozat, és pláne, hogy a készítő még sok mindent nem tett le az asztalra, nem sokat mondanak*. Például azt sem, mi a “forrásmunka”, a wikipédiából és Andy Hertzfeld (amúgy igen kiváló, mindenkinek ajánlom) folklore.org-jából táplálkozik-e (remélem utóbbiból kerülnek bele sztorik:), vagy az Isaacson-féle hivatalos életrajzot licencelik-e. Így annyira nem érdekes az egész.

Éppen ezért bemutatok egy érdekesebb, viccesebb dolgot, ugyanis nem az egyelőre cím nélküli mű lesz Steve első (vagy második) mangásítása. Egy éve, a téli Comiketre ugyanis megjelent egy doujinshi Chocolate Apple 1991-2001 címen, ahol Jobs bizony nőből van, mint a borító is tanúsítja:

Chocolate Apple 1991-2011

A sztori keretét egyébként a szerzők életében azt a meghatározó epizód adja, amikor középiskolás korukban először találkoztak Macintosh-sal (a suliban) – és azóta is azt használnak, és rajongók. A honlapjuk szerint még korabeli, és Photoshop 2.0-val rajzolt képek is helyet kaptak a kiadványban :D

További képek a szerzők oldaláról (amin büszkén virít a made on a Mac gomb), kattintásra mind látható picit nagyobb méretben is:
チョコレートアップル広告01 チョコレートアップル広告02 チョコレートアップル広告03

Comiket képek:
IMG_0807 IMG_0809

Kíváncsi vagyok bővebben a jelenetre, amiben az van, hogy Apple-höz visszatérésekor Steve kivágja az ablakon a Twentieth Annyversary Mac-et (ld harmadik kép).

* félreértés ne essék, nem Yamazaki-t akarom lehúzni, csak annyit akartam közölni, hogy nem lehet tudni, mire számíthatunk. Na jó, a Thermae Romae mondjuk pont nem jön be.

2 Replies to “Steve Jobs manga”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.