Kivéve kerékpárMa, ahogy láttam arra tekertemben, elkezdték felhelyezni a város legfontosabb alternatív biciklis útvonalának egyik szakaszára (Andor utca) ezeket a kiegészítő táblákat (bár az egyiken a táblák sorrendje nem megfelelő). Ideje volt.
Idegeneknek: Miskolc kurva hosszú, a leghosszabb tengelyén a belvárosból Diósgyőrbe végig összesen másfél(!) útvonalon lehet eljutni autóval, és van alternatívának bringásoknak ez a kanyargós, szűk, hullámzó, szar burkolatú, oda-vissza egyirányúsított, és mindezekkel még mindig kevésbé baleset- és életveszélyes útvonal.
Kellene ilyen a Diósgyőri Vár körzetében, ahol a középkori eredetű szűk utcák egyik oldalát fizető parkolósítandó egyirányúsítottak sokmindent, így például egy teljes városrész a Szinva déli (vár felőli) oldalán csak egy irányba tud közlekedni… de a helyiek nem mennek ki a forgalmas utakra a patak túloldalán (nem beszélve, hogy néha sokat is kell kerülni a hidak miatt), legalizálni kéne az ottani szembemenős gyakorlatot is.

Update: közben rendberakták a táblák sorrendjét az oszlopokon.

4 Replies to “Kivéve kerékpár”

 1. Elvileg ha elér odáig a kelet-nyugati bringagyász, akkor meg lesz oldva a Vár körzete.

  Plusz ugye az, hogy nincs kitáblázva, még senkit nem gátolt meg abban, hogy. A Görögszőlő-Andor-Szarkahegy eddig is nemhivatalos sztráda volt oda-vissza, azzal hogy kitáblázták, csak legalizálták a fennálló helyzetet. Szóval a helyzet fenn áll, szinte az összes ilyen utcában, csak a táblák hiányoznak… :)

  Plusz, amikor kinn voltunk az Andoron pénteken osztogatni felvilágosító-anyagot, így is volt autós, aki odavágta, hogy “már ezt az utat is a @!%* bicikliseknek adják…”. Szóval nem egyszerű a helyzet…

  (Egyébként sem egyértelműen elítélni, sem helyeselni nem tudom az illegál szembemenést. A legtöbb helyen – l. Vár környéke – kényszermegoldás.)

 2. “elvileg”, “meg lesz oldva”, ugy mint a belvarosban? :)
  az eddigiek alapjan nincs szandek rendes bicikliutra, itt meg hely sem igazan, szoval kemeny dio lesz.
  a tablak hianya engem sem gatolt meg, mint irtam “a város legfontosabb alternatív biciklis útvonala”, de eleg szar ott is menni. ma kis hijan felkentek egy teherautora.
  Es nagyon jol irod: kenyszermegoldas. Ezert orulok a tablaknak ennyire, hatha valamit segitenek.

  egyebkent ma be kellett mennem a belvarosba, lattam, mar csini sarga festes is van. Es a tablak sorrendjet rendberaktak :)

  ilyen penteken osztogatott felvilagosito anyagot lehet online megtekinteni valahol?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.