Porsche parlagon

Egy (jó) ideje áll Diósgyőr egyik régi, szűk, kanyargós kis utcácskájában apró, öreg házacskák között egy szétbombázott udvaron egy vörös, 924-es Porsche. A cég első vízhűtéses-orrmotoros modellje.

Még azt is túlzás mondani, hogy ridegtartáson van. Inkább ki van dobva a szemétbe, és csendben pusztul. Az éppen aktuális iparszerű tevékenységnek megfelelően néha odébbrakják, kevésbé legyen útban (első képen szándékosan nem vágtam le a környezetet, amiben tárolják).
Fényezéssel valaki csúnyán elbánt (pusztán az idő és a nap ehhez kevés), a belseje kicsit szét van túrva, a felnik sem azonosak rajta…
De, amennyire látszik, nem rohad, és nem is törték össze, ezért szomorú, ahogy most bánnak vele, mert valószínű, mielőtt odakerült viszonylag kevés pénzből szépen fel lehetett volna újítani. Ha egyáltalán szükség volt akkor felújításra.


Fog-e ez még futni, vagy majd a bontóban végzi?

[update] Egy jóbarátom, aki rendelkezik eMagyarország hozzáféréssel lekérdezte a gép adatait (érdekes közjáték: munkaidőn kívül nem ment a rendszer, ezek ott a közigazgatásnál kihúzzák az adatbázisszervert mikor hazamennek?), íme:

Rendszám: FEE-781
Gyártmány: PORSCHE
Típus: 924
Szin: SÖTÉTSZÜRKE
A jármű körözés alatt áll? NEM
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki.
Egyéb: A lekérdezett jármű nincs forgalomban

Nincs forgalomban, ez várható volt. De sötétszürke?? Ez soha nem volt sötétszürke…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.