Tricky dalok Martina Topley-Bird szóló előadásában!

Martina Topley-Bird nevét Tricky rezindens énekesnőjeként/múzsájaként/csajaként és a trip-hop legszebbnek kikiáltott énekhangjaként ismerhettük meg a kilencvenes években.

A kétezresekében pedig a Massive Attack új albumának fő énekesnőjeként (én speciel örülök is neki). Olyannyira összemelegedtek, hogy a Heligoland előkészületei óta – mivel egyébként is együtt turnézik Martina a Massive Attackkal – előzenekarként is funkcionál. Az előzenekart főleg Martina jelenti egymaga, előregyártott loopokat pakolgat, vagy saját hangját (esetleg a közönségét) rakva looperre alakítja a koncertet, néha valami hangszeres játékot is elsüt vagy egy-egy vendégzenész besegít neki egy-egy szám alatt. (Már olyan korai időpontból is van ilyen előzenekaros koncertfelvételem, mint 2009 szeptember.)
Ezek a koncertek általában úgy néznek ki, hogy a saját szólóalbumáról jásztik pár számot (majd jön a Massive Attack, akikkel szintén színpadra áll).

De most inkább valami különlegeset mutatok, amennyire tudom, mindkettő egyszer hangzott el eddig.

Martina ugyanis Tricky számokat játszott! Nem mennék bele a lehetséges levonható következtetésekbe.
Május végén három egymást követő napon Los Angelesben koncertezett a Massive Attack, természetesen vele előzenekarként. Két este egy-egy Tricky-slágert is elővett, minimalista stílusban. Első este az Overcome-ot, harmadik este a Makes Me Wanna Die-t (második este új saját számot). Közönség persze értékelte. Én is.
Ott a lejátszó, örüljetek neki ti is.

Martina Topley-Bird plays Tricky songs by Neuromancer

Köszönet a felvételt készítőnek (klingklang)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.