Tricky

Nos, elérkezett az idő újabb Podcast feltöltésére. Ráadásul rögtön kettő! Tricky-t nem fogom bemutatni, pedig megéri. Viszont feldolgozott jópár dalt, de úgy, hogy azokon biza’ nem hallatszik, hogy feldolgozás! Ezért itt bemutatom mindkét felet. A Tricky-féle számokat, és hogy miből lettek.
Az eredetiek közül volt néhány (, néhány bazdmeg, jópár…) darab amit nem volt egyszerű beszerezni (hónapok óta tervezem ezt a podcastot, volt amit ennyi időbe tellett megkaparintani). Vannak köztük nagyon fasza darabok (például “bensiszuzi” tetoválása (Tattoo, ott figyel a tracklistben), vagy az eredetiben, furcsamód, még ütősebb ‘Dear god’, meg nemannyirafaszák, “inkább tűnjenek el a történelem süllyesztőjében” szerűek is. Az utóbbiakból látszik Tricky zsenije, hogy mégis milyen jó számot tudott faragni belőlük. Az egészből pedig, hogy mennyire különböző számokból sikerült Tricky-s dalokat csinálnia :)

Elkezdtem összeszerkeszteni őket, aztán inkább úgy döntöttem hogy Tricky-féle időrendben szerepelnek a dalok. Koncerteken játszott feldolgozások nincsenek itt (főleg hogy ami van főleg más számmal van keverve, például amikor a zenekar az Ace of Spades-et zúzza míg Trickyék egy csajjal ordítva reppelnek rá, meg közben Tricky a kemény alapokra saját, eredetileg nem kemény számokat is belekever, pl a Pianot, jó cucc), csak valamely albumon megjelent számok. Kivéve a When Doves Cry, ami a különlegessége miatt van itt (és azért ér olyan hirtelen véget, mert pár másodperccel a szám vége előtt kurvahangosan beledumál a műsorvezető. Ezeket tanítják az ilyen szarságokra?) A Ahol csak részlet van máshonnan, az is hiányzik a podcastból (például a Carriage for two-ban Martina a God bless the childból énekel részletet).

Tricky cover podcast
Tricky-féle változat (album, megjelenés éve) Eredeti előadó, eredeti cím (album, megjelenés éve)
Black Steel (Maxinquaye, 1995) Public Enemy: Black Steel (In the hour of chaos) (It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back, 1988)
Tattoo (Nearly God, 1996) Siouxsie & the Banshees: Tattoo (Dear Prudence single, 1983)
Black Coffee (Nearly God, 1996) jazz sztenderd, itt Sarah Vaughan: Black Coffee (1949)
Judas (Nearly God (bonus track), 1996) Depeche Mode: Judas (Songs Of Faith And Devotion, 1993)
Children’s Story (Nearly God (bonus track), 1996) Slick Rick: Children’s Story (The Great Adventures Of Slick Rick, 1988)
Bad Dreams (Pre-Millenium Tension, 1996) Chill Rob G.: Bad Dreams (Ride The Rhythm, 1990)
Lyrics Of Fury (Pre-Millenium Tension, 1996) Eric B. & Rakim: Lyrics Of Fury (Follow The Leader, 1988)
When Doves Cry (performed live on BBC Radio in 1997) Prince: When Doves Cry (Purple Rain, 1984)
Mellow (Angels With Dirty Faces, 1998) ESG: Moody (ESG, 1991)
Singing The Blues (Angels With Dirty Faces, 1998) – sajnos nem találtam, így ez innen kimarad – eredeti szerző Mary McReary
The Moment I Feared (Angels With Dirty Faces, 1998) Slick Rick: The Moment I Feared (The Great Adventures Of Slick Rick, 1988)
Pop Muzik (For Real single, 1999) M: Pop Muzik (New York-London-Paris-Munich, 1979)
#1 Da Woman (Blowback, 2001) Wonder Woman főcímzene (1975) Ez úgy szerepel itt, hogy leszedtem az első részt, és abból loptam ki. A dallam stimmel, a szöveg nem. (A második WW sorozat főcímzenéje meg nettó funk!)
Something In The Way (Blowback, 2001) Nirvana: Something In The Way (Nevermind, 1991)
Your Name (Blowback, 2001) Eredetileg Judy Garland: Under The Bamboo Tree (Meet Me In St. Louis soundtrack, 1957), sajnos csak egy Liza Minelli koncertfelvételt találtam 2000-ből, olyan is.
Dear God (Vulnerable, 2003) XTC: Dear God (Skylarking, 1986)
The Lovecats (Vulnerable, 2003) The Cure: The Lovecats (Japanese Whispers, 1983)
Játékidő: 1:06:53
Letöltés
Játékidő: 57:55
Letöltés

6 Replies to “Tricky”

  1. orulok, hogy tetszett!
    vagyok akkora Tricky rajongo hogy csinalnom kellett egy ilyet…

    ja, kozben a bejegyzesben emlegetett Ace of Spades kapcsan: azota megvan a teljes koncert is :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.